МВР е изпратило на Върховната касационна прокуратура исканата информация, свързана със

...
МВР е изпратило на Върховната касационна прокуратура исканата информация, свързана със
Коментари Харесай

МВР е изпратило на прокуратурата информация по списъка на Петков

МВР е изпратило на Върховната касационна прокуратура желаната информация, обвързвана със листата с обществено известни имена, който беше възложен от министър-председателя Кирил Петков.  Премиерът беше извикан на разпит в прокуратурата на 9 февруари. След това информацията беше поискана от държавното обвиняване.

Премиерът занесе на прокурорите и папки с обществено известна информация, събрана от медийни изявления. В листата попадат имена от последните две години – като Мата Хари, само че участват и лица като Младен Михалев – Маджо. " Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи това домашно и да се самосезира по обществените данни. Ако имат потребност от помощ – ето, тук съм. Намирам го за непотребен пиар от тяхна позиция ", сподели Петков. Той е уверен, че няма начин държавното обвиняване да не е наясно с информацията, която ще му бъде предоставена.

По-късно шефът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова заяви, че в листата са и имената на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, и на някогашния министър председател Бойко Борисов.

От обвиняването тогава прецизираха, че на обвинител номер едно Иван Гешев сведения били снети ден по-рано (на 8 февруари). 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР